Elkészítés: Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és tovább verjük. A tojássárgáját és a citromhéjat is beledolgozzuk, végül rászitáljuk a lisztet, és beleforgatjuk. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 12 percig sütjük.
Megszórunk 2 evőkanál kristálycukorral egy tiszta konyharuhát. A tésztát sütés után azonnal ráborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. A tésztát a ruhával együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a gyümölcsöt hagyjuk kiengedni, majd alaposan lecsepegtetjük. A zselatint beáztatjuk. A marcipánt lereszeljük, és 1 dl tejszínben, kevergetve felolvasztjuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a marcipános tejszínben felolvasztjuk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A maradék tejszínt kemény habbá verjük, összeforgatjuk a marcipános masszával és a likőrrel. 1/3 részét félretesszük, a maradékot összekeverjük a gyümölccsel. Előtte néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a gyümölcsös krémmel. Feltekerjük, rákenjük a maradék krémet, és legalább 3-4 órát pihentetjük.
A díszítéshez a csokoládét lereszeljük, és a tekercsre szórjuk, gyümöcsszemekkel is kirakhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.