Elkészítés: A vizet, a tojást, a hámozott, reszelt almát a kenyérsütő formába tesszük. Rászórjuk a lisztet, majd beletesszük a forma átellenes sarkaiba a tejport, a vajat és a cukrot. Az élesztőnek a liszt közepében kis mélyedést készítünk. Mikor minden hozzávaló a formában van, dagasztóprogramot indítunk.
A hólyagosra dagasztott tésztát enyhén lisztes asztalra szedjük, könnyedén átgyúrjuk, majd 40*30 cm oldalhosszúságú téglalappá nyújtjuk. Megpakoljuk a jól lecsepegtetett meggyel, majd erre ráreszeljük a marcipánt, végül megszórjuk az őrölt fahéjjal. Hosszanti oldalától feltekerjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd óvatos mozdulatokkal kb. 55 cm hosszúságú kígyóvá sodorjuk.
Egy 23 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a marcipános-meggyes tésztakígyót, a forma belsejétől kezdve, csigaszerűen tekerve, beletesszük. Olajjal vékonyan megkent fólia alatt, meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük.
Közben összekeverjük a tojásfehérjét a tejszínnel (folyékony habtejszín), és ezzel bőven átkenjük a megkelt tészta tetejét, majd megszórjuk dekorcukorral és mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hűtjük, és tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.