Előkészítés: A répát meghámozzuk, megmossuk, és lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. Kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük a tortaformát. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a citromlével és héjjal, az étkezési keményítővel, a müzlivel, a sütőporral és a mandulával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és felváltva a reszelt répával a masszába dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütő középső rácsán kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, megszórjuk porcukorral, és a szeletek helyét kijelölve a marcipánrépákkal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 290 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.