Előkészítés: A répát meghámozzuk, megmossuk, és lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. Kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük a tortaformát. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a citromlével és héjjal, az étkezési keményítővel, a müzlivel, a sütőporral és a mandulával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és felváltva a reszelt répával a masszába dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütő középső rácsán kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, megszórjuk porcukorral, és a szeletek helyét kijelölve a marcipánrépákkal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 290 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.