Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 12,5 dkg cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, egy csipet sót, és a fehérjét is beleforgatjuk. A krémet a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, megszórjuk kevés cukorral, és ráborítjuk a kész tésztát. Hagyjuk kihűlni. A pudingport a vörösbort és a maradék cukrot összekeverjük, és kevergetve felforraljuk. Félrehúzzuk, apróbb darabokban hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük. A tésztából akkora darabokat vágunk ki, hogy passzoljanak a téglaalakú forma aljához, a tésztadarabokat félre tesszük. A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, folpack fólia között vékonyra kinyújtjuk. Akkora legyen, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát. A folpack segítségével a formába húzzuk, és eligazítjuk, különösen a sarkoknál figyeljünk. A krémet kézi robotgéppel felhabosítjuk, és kevés krémet simítunk a formába. Ráfektetünk egy tésztacsíkot, megkenjük krémmel, majd újra egy tésztacsík, krém stb. következik, a tetejére tészta kerüljön. Betesszük a hűtőbe, és kb. 2 órát pihenni hagyjuk, hogy a krém megdermedjen. A tortát kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és a tortát háromszögekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, megdíszítjük vele a süteményt. Rárakjuk a szőlőszemeket, mentalevelekkel is díszíthetjük, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 680 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.