Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 12,5 dkg cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, egy csipet sót, és a fehérjét is beleforgatjuk. A krémet a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, megszórjuk kevés cukorral, és ráborítjuk a kész tésztát. Hagyjuk kihűlni. A pudingport a vörösbort és a maradék cukrot összekeverjük, és kevergetve felforraljuk. Félrehúzzuk, apróbb darabokban hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük. A tésztából akkora darabokat vágunk ki, hogy passzoljanak a téglaalakú forma aljához, a tésztadarabokat félre tesszük. A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, folpack fólia között vékonyra kinyújtjuk. Akkora legyen, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát. A folpack segítségével a formába húzzuk, és eligazítjuk, különösen a sarkoknál figyeljünk. A krémet kézi robotgéppel felhabosítjuk, és kevés krémet simítunk a formába. Ráfektetünk egy tésztacsíkot, megkenjük krémmel, majd újra egy tésztacsík, krém stb. következik, a tetejére tészta kerüljön. Betesszük a hűtőbe, és kb. 2 órát pihenni hagyjuk, hogy a krém megdermedjen. A tortát kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és a tortát háromszögekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, megdíszítjük vele a süteményt. Rárakjuk a szőlőszemeket, mentalevelekkel is díszíthetjük, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 680 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.