Előkészítés: A húst megmossuk, lefejtjük róla a hártyákat, szárazra itatjuk konyhai papírtörlővel. Bedörzsöljük sóval, egy tál fölé rácsra helyezzük, és kb. 2 óra hosszat állni hagyjuk. A gombát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összetörjük. A kapribogyót is apróra vágjuk. A gombát összekeverjük a felaprított fűszerekkel, a citromhéjjal, a citromlével, a borecettel, őrölt borssal, a húsról lecsepegett lével és 3 evőkanál olajjal. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a húst, majd alufóliába csomagoljuk, és két napig a hűtőszekrényben érleljük.
Elkészítés: A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4 fokozat) előmelegítjük. A húst kitekerjük az alufóliából, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a fóliában maradt páclevet, és kevés vizet. Lefedjük egy másik alufóliával, betesszük a sütőbe, és kb. 2 óra alatt, időnként kevés vizet öntve alá, megpároljuk, majd levesszük a fóliát és kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A rizst lábasba tesszük, és dupla mennyiségű enyhén sós vízzel lefedve, kis lángon kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tálalás előtt a húst kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni, köré öntjük a sütésből megmaradt levét és a rizzsel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag: 396 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.