Előkészítés: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát karikára vágjuk, és gyűrűkre szétszedjük. A póréhagymát kb. 1 cm-es szeletekre, a cukkínit ujjnyi hasábokra, a padlizsánt 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis rózsákra szedjük. A sárgarépát ferdén kb. fél cm-es szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kb. 3 dl vízzel, a liszttel, sóval, borssal simára keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a lisztes masszával lazán összeforgatjuk. Mély serpenyőben kb. fél liter olajat forrósítunk. A zöldségeket megforgatjuk a tojásos masszában, majd a forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, alaposan lecsepegtetjük, és azonnal forrón tálaljuk. Különböző mártásokat adunk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 1470 kJ/350 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.