Előkészítés: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát karikára vágjuk, és gyűrűkre szétszedjük. A póréhagymát kb. 1 cm-es szeletekre, a cukkínit ujjnyi hasábokra, a padlizsánt 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis rózsákra szedjük. A sárgarépát ferdén kb. fél cm-es szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kb. 3 dl vízzel, a liszttel, sóval, borssal simára keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a lisztes masszával lazán összeforgatjuk. Mély serpenyőben kb. fél liter olajat forrósítunk. A zöldségeket megforgatjuk a tojásos masszában, majd a forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, alaposan lecsepegtetjük, és azonnal forrón tálaljuk. Különböző mártásokat adunk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 1470 kJ/350 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.