Elkészítés: Az édesítő tablettákat egy kis lábasban a meglangyosított tejben megáztatjuk, feloldjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk.
A lisztet beleszitáljuk egy kb. 1,5-2 literes tálba. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot beleszitáljuk, összekeverjük. A liszt közepébe kis mélyedést formálunk, és ebbe öntjük a megáztatott és felduzzadt élesztőt a tejjel együtt. A margarint a tűzön felolvasztjuk és beledagasztjuk a tésztába. Alaposan simára kidolgozzuk.
Kettévesszük a tésztát, egy másik tálba helyezzük. Az egyik felébe vaníliás cukrot szórunk, a tojás sárgákat beletesszük, és jól beledolgozzuk.
A másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, beleöntjük a csokoládé aromát, és a tejföllel szintén jól beledolgozzuk a tésztába.
Letakarjuk a tésztákat, és langyos helyen 1 óra hosszáig kelesztjük.
Meglisztezünk vékonyan egy gyúrótáblát, és először a sárga tésztából, majd a barnából hosszúkás formát sodrunk finoman, összetekerjük. Egy kuglófsütőt (kb. 2 literes) lágy margarinnal kikenünk. A tésztát óvatosan beleemeljük.
A sütőformában még 3/4 órát kelesztjük, és előforrósított sütőben az alsó rácson sütjük 200 fokon, 45 percet. Közben megnézzük, ha szép piros a teteje, sütőpapírral letakarjuk, hogy ne legyen nagyon barna.
Ha kihűlt, szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.