Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A fagylaltot a fagyasztóból tegyük át a hűtőbe, ha szükséges, hogy kissé felpuhuljon.
Üssük a tojásokat egy nagy tálba, és a cukorral együtt verjük fel, kb. 2x mennyiségűre kell habosodnia. Ezután szitáljuk bele a lisztet, és egy spatulával forgassuk össze.
Egy 25x35 cm-es sütőtálcát béleljük ki sütőpapírral és vajazzuk ki. Kanalazzuk a tészta felét a kivajazott sütőtálcára, tetszőleges halmokat képezve azon. A maradék tésztával dolgozzuk össze a kakaóport. Az így kapott kakaós tésztát a hézagokba kanalazzuk. A kanál segítségével húzzuk össze a halmokat, S és kör alakokat is leírhatunk vele, hogy márványos legyen a piskóta. A sütő középső rácsán 13-15 perc alatt süssük készre a tésztát.
A sütőből kivéve a megsült tésztát még melegen tekerjük fel. Ehhez vágjunk egy ugyanakkora darab sütőpapírt, mint korábban, szórjuk meg porcukorral, erre fordítsuk rá a tésztánkat, az aljáról húzzuk le a papírt, tekerjük fel a porcukros új papírral együtt, és hagyjuk kihűlni.
Amint kihűlt, óvatosan tekerjük ki, és kenjük meg alaposan a lekvár felével, majd kenjük bele a megpuhult fagylaltot, végül a maradék lekvárból kanalazzunk rá halmokat. Szorosan tekerjük fel, de figyeljünk rá, hogy papír már ne kerüljön bele! Érdemes fóliába tekerni, és a végeit jól elcsavarni, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Kb. 3 órát adjunk neki, hogy jól megfagyjon a mélyhűtőben. Fogyasztás előtt 5-10 perccel vegyük ki. Citromlével locsolt, friss aprított eperrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.