Elkészítés: Lereszeljük a gyömbért (kb. 1 ujjnyit), hozzáreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük 1 kis evőkanál ketchuppal, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal, majd hozzáöntünk kb. 1 dl olívaolajat.
A csirkemelleket szépen szétnyitjuk, kissé kiklopfoljuk, majd az előbb elkészített páccal bedörzsöljük mindkét oldalát. Fóliával lefedve 1 éjszakára a hűtőbe rakjuk pácolódni. (Ha marad pác, azt öntsük rá!)
Másnap a töltelékhez az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk pici citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Összevágjuk a datolyát és a fügét, hozzákeverjük, majd 1 db nagy tojást belekeverünk kötőanyagként.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a lisztet, kicsit megsütjük, hogy ne legyen lisztes íze. Lassanként hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor már jó meleg, beletesszük a lereszelt trappistát, a márványsajtot, és beleolvasztjuk.
Szép csomómentesnek kell lennie.
A csirkemellszeletekre ráteszünk egy kis tölteléket (adagjuk a csirkemell méretétől függ), majd szépen, szorosan feltekerjük.
Ha kell, összetűzzük.
Sütőpapírral kibélelt, kivajazott tepsibe pakoljuk őket, majd előmelegített sütőben kb. 15 percig lefedve sütjük/pároljuk. Ezután levesszük a fedőt vagy alufóliát, és további 15 percig sütjük. Ráöntjük a sajtos mártást, és újabb 15 percig sütjük. A sütőt mindvégig 180 fokon tartjuk a sütések ideje alatt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.