Elkészítés: Lereszeljük az edami sajtot, 10 dkg-ot félreteszünk, a többihez hozzáreszeljük a márványsajtot. A kétféle sajtot belekeverjük a lisztbe, hozzámorzsoljuk a margarint, és szép sima cipóvá dolgozzuk, de még belegyúrjuk az 1 kávéskanál sót is. 30 percig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszán félujjnyi vastagra nyujtjuk. Megkenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk a félretett sajttal, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közben bekapcsoljuk a sütőt, és kb. 180 fokra (gáz 3-as fokozat ) előmelegítjük. A pogikat sütőlemezre rakjuk. A sütőlemezt nem kell kikenni, mert a tészta elég zsíros. Közepes meleg sütőben kb. 10-12 percig sütjük, vigyázat, a sajt a tetején ne égjen meg, mert keserű lesz. A maradék tésztát ismét összegyújuk - nyújtás, kenés, szaggatás. Ebből a mennyiségből nekem kb. 3 normál sütőlemeznyi jön ki. Akinek nem elég sós a tészta, a tojással történő kenegetés után még meg lehet sózni egy kicsit a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.