Elkészítés: A lisztet összekeverjük a csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat, és kézzel elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját és kanalanként a vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután a hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.
Egy piteformát kikenünk vajjal, majd a hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát (én két fólia között nyújtom ki a tésztát, így nem ragad, és könnyű vele bánni). A formába lévő tésztát villával több helyen megböködjük, majd óvatosan beleöntjük a tölteléket.
A töltelékhez a mascarponét elkezdjük kikeverni a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat is. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, majd a vaníliás pudingport, és addig keverjük, míg teljesen sima állagú lesz. Végül az előkészített formában lévő tészta tetejére óvatosan ráöntjük a mascarponés keveréket.
A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, majd óvatosan a töltelék tetejére helyezzük a szeleteket (hámozás után a körtéket citromlével csepegtessük meg, hogy ne barnuljanak meg). Végül a torta tetejét megszórjuk 1 evőkanál kristálycukorral és a pörkölt mogyoróval (vagy akár mandulaforgáccsal).
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem). A sütőből kivéve, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a torta tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.