Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját a vajjal és cukorral kikeverjük, majd beleöntjük a sütőporos-mákos lisztet. Belefacsarjuk a friss citrom levét és belereszeljük a héját. (Ha nem jutunk hozzá kezeletlen citromhoz, tegyük almaecetes vízbe bő 10 percig a citrust!) Végül óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét.
Kerek formába simítjuk a tésztát. 35 perc alatt alacsony fokozatú sütőben megsütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük el a krémet: a túrót turmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét, a cukrot és a citromlevet. Végül belekeverjük a zselatinport.
A kihűtött és kettévágott alsó lapra tetszés szerint kiválasztott lekvártkenünk, én sárgabarackot választottam. Erre kerül a krém fele, majd rákerül a második lap. Ezt bevonjuk a maradék krémmel.
Étcsokis darával és aszalt áfonyával díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.