Elkészítés: Alufóliával kibélelünk egy nagyobb méretű tepsit, vastagon kikenjük zsiradékkal, és egy sor meggyet helyezünk bele.
A tésztához 8 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel habosra keverünk. A liszthez hozzászitáljuk a sütőport, és váltakozva a kemény habbá vert tojásfehérjével és a sárga masszával, óvatosan összedolgozzuk.
Ezután kétfelé osztjuk, az egyikbe beleforgatjuk a kakaót. Ezt a barna masszát simítjuk el a tepsiben lévő meggyen, azután erre jön a sárga tészta. Előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kisült, porcukrozott lapra borítjuk, a meggyről lehúzzuk a fóliát, végül hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük. 3 tojássárgáját 3 evőkanál liszttel és a tejjel sűrű krémmé főzünk. Hagyjuk kihűlni. Vaníliás cukorral édesítjük, és összedolgozzuk, a cukros margarinnal, majd rákenjük a tészta meggyes felére. A krémet végül csokimázzal vonjuk be.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.