Elkészítés: Langyosítsunk meg egy kevés tejet, morzsoljuk bele az élesztőt. Adjunk hozzá kevés cukrot és lisztet, hagyjuk megkelni. A maradék lisztet öntsük tálba, adjuk hozzá a maradék cukrot, a megkelt élesztőt, a megolvasztott langyos vajat, a tojást, a csipetnyi sót, a citromhéjat, a maradék tejet. Dolgozzuk sima tésztává.
Készítsük el a tölteléket: a rizst mossuk át, majd csipetnyi sóval és 10 dkg cukorral együtt öntsük 7,5 dl tejhez. A rizst főzzük puhára, és hagyjuk kihűlni. A vaníliás pudingport a maradék tejjel valamint a maradék cukorral főzzük sűrű pudinggá, majd keverjük a rizshez, végül keverjük hozzá a lecsepegtetett meggybefőttet is.
A megkelt tésztát nyújtsuk a sütőforma méretére, majd tegyük a zsiradékkal kikent és liszttel megszórt formába (vagy sütőpapírra). Öntsük a tésztára a rizses-meggyes tölteléket. Szórjuk meg a mandulaforgáccsal, és tegyük előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük kb. 20 percig. Hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.