Elkészítés: 1. A tésztához való lisztet egy nagy tálba szórjuk. Az élesztőt rámorzsoljuk, majd a tojássárgájával, a puha margarinnal, a cukorral, a langyos tejjel, a sóval és a citromhéjjal 7-8 perc alatt jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
2. Ezt az időt kihasználjuk: elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral édesítjük, a tojással, a tejföllel, a búzadarával és a citromhéjjal öszedolgozzuk. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
3. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2 egyforma részre osztjuk, amelyeket egyenként téglalap alakúra nyújtunk. A lekenéshez való margarinnal kikenünk egy magas falú, kb. 20x35 cm-es tepsit, a többit fölolvasztjuk, ecsettel a tésztát lekenjük vele. Elsimítjuk rajta a túrótölteléket, majd megszórjuk a meggyel. Azután mindkét rövidebbik oldalát ujjnyi szélességben befelé ráhajtjuk, majd a tésztát - lehetőleg minél több csavarással - felhengergetjük.
4. Az így kapott réteseket a kikent tepsibe fektetjük. Akkor jó, ha a tészta a tepsi oldalához ér, így csak felfelé növekedhet, nem *fekszik el*. 10-15 percnyi pihentetés után a maradék olvasztott margarinnal megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 45 percig sütjük.
MENNYISÉG: 12 FŐRE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 ÓRA
ENERGIATARTALOM: 606 KCAL/ADAG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.