Elkészítés: A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
Két nagy (28 cm hosszú) kikent, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Deszkára borítjuk, és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A krémhez simára keverjük puncs ízű pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal (porcukor+margarin) összekeverjük.
Összeállítjuk a süteményt: a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tészta… következik.
Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.
Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. Kiadós és nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.