Elkészítés: A cél egy nagyon fűszeres, jóízű alapleves készítése, amit sok betéttel gazdagítunk, kinek-kinek ízlése szerint, majd az asztalnál.
Melegítsünk nagy lángon egy nagy fazékban nagyon kevés olajat, és grillezzük meg rajta a tortilla lapokat, kicsit barnuljanak le, majd vegyük ki 1-2 perc múlva, papírtörlőn hagyjuk, hogy az olaj lecsöpögjön és a lapok megszáradjanak. Ezután tekerjük fel, és vágjuk nagyobb csíkokra.
A maradék olajra jöhet a fokhagyma és a hagyma, 1-2 percig dinszteljük, majd tegyük bele a paradicsompürét, a római köményt, a koriandert, a sót, a szárított és őrölt chilit, a cayenne borsot és a borsot: pirítsuk jól le, majd öntsük fel az alaplé felével, forraljuk kb. 10-15 percig, majd egy botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá az alaplé másik felét, forraljuk ki, itt adjuk hozzá a babért is.
Amíg a leves fő, készítsük elő a betéteteket külön tálkákba.
Ha a leves kész, helyezzük az asztalra a betéteket,mindenkinek szedjünk belőle, éski-ki maga állítsa össze a betétekkel a maga ízlése szerint a levesét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.