Előkészítés: A meggyet leszűrjük, a levét felforraljuk a cukor felével. A keményítőt kikeverjük 2 evőkanál vízzel, és besűrítjük vele a meggylevet. Egyet forralunk rajta, belekeverjük a meggyet, hagyjuk kihűlni. A csokoládét összetördeljük, vízfürdőben felolvasztjuk.
Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, elfelezzük. Az egyik felét óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval. A mascarponét simára keverjük a maradék cukorral, és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot. A tejet összemelegítjük a mézzel, félretesszük. A kalácsot felszeleteljük, a szeleteket megmártjuk a mézes tejben, és egy üvegtál alját kibéleljük vele. Ráöntjük a felfőzött meggyet, majd ismét egy réteg áztatott kalács következik. Erre jön a fehér túrókrém, újra kalács és végezetül a csokis krém. Lehűtve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 997 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.