Előkészítés: A vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a liszttel és egy csipet sóval. Cipót formázunk belőle, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát akkorára nyújtjuk, mint a nagy sütőtepsink, belefektetjük a tepsibe, villával többször megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben összekeverjük a mézet a cukorral, a tejszínnel, a tojásfehérjével, és felforraljuk. A lisztet és a mandulaforgácsok elkeverjük, és a mézes masszába dolgozzuk. Kissé hűlni hagyjuk. A sütőt felkapcsoljuk 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A tésztát megkenjük a lekvárral, és szétosztjuk rajta a mézes-mandulás masszát. A forró sütőben kb. 15 percig sütjük. Kihűtjük, és ízlés szerint kb. 3 x 10 cm nagyságú rudakra vágjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.