Előkészítés: A vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a liszttel és egy csipet sóval. Cipót formázunk belőle, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát akkorára nyújtjuk, mint a nagy sütőtepsink, belefektetjük a tepsibe, villával többször megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben összekeverjük a mézet a cukorral, a tejszínnel, a tojásfehérjével, és felforraljuk. A lisztet és a mandulaforgácsok elkeverjük, és a mézes masszába dolgozzuk. Kissé hűlni hagyjuk. A sütőt felkapcsoljuk 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A tésztát megkenjük a lekvárral, és szétosztjuk rajta a mézes-mandulás masszát. A forró sütőben kb. 15 percig sütjük. Kihűtjük, és ízlés szerint kb. 3 x 10 cm nagyságú rudakra vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.