Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas marha
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes rudak recept
recept
Mester

Mézes rudak

90 perc
0 adag
Átlagos
2002. 07. 26.

Elkészítés

Előkészítés: A vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a liszttel és egy csipet sóval. Cipót formázunk belőle, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát akkorára nyújtjuk, mint a nagy sütőtepsink, belefektetjük a tepsibe, villával többször megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben összekeverjük a mézet a cukorral, a tejszínnel, a tojásfehérjével, és felforraljuk. A lisztet és a mandulaforgácsok elkeverjük, és a mézes masszába dolgozzuk. Kissé hűlni hagyjuk. A sütőt felkapcsoljuk 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A tésztát megkenjük a lekvárral, és szétosztjuk rajta a mézes-mandulás masszát. A forró sütőben kb. 15 percig sütjük. Kihűtjük, és ízlés szerint kb. 3 x 10 cm nagyságú rudakra vágjuk.

Megjegyzés
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 3 óra múlva 1 darab: 397 kJ/95 kcal

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.01.24.

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.01.04.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.