Elkészítés: 1 dl langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál mézet, meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, és pihentetjük.
Fél kg liszthez teszünk 3 teáskanál sót, 15 dkg margarint, 1 dl tejfölt, 3 evőkanál fehérbort, 5 evőkanál csurgatott mézet és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ott is átdolgozzuk, cipót formázunk belőle, majd kinyújtjuk. 35 dkg darált töpörtyűt elterítünk a tészta tetején, kicsit rányomkodjuk, összehajtogatjuk. Lisztezett deszkán, konyharuhával letakarva, meleg helyen 20 percig pihentetjük.
Újra kisodorjuk, hajtogatjuk és pihentetjük. Ugyanezt még kétszer megismételjük, majd kinyújtjuk, és pogácsaformával kiszaggatjuk.
Kizsírozott tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük egy egész tojásban elkevert tejjel. Sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.