Elkészítés: A mézet a vízzel és a zsírral összeforralom és lehűtöm.
A cukrot, a tojást, a sütőport, a citrom héját és a fűszerkeveréket habosra keverem. Apránként hozzáadom a lisztet és a mézes szirupot. Ha nem áll össze, néhány kanál tej is adható hozzá. Puha tésztát kapok, amit 5-6 órát hideg helyen pihentetek, majd újra átgyúrok.
Kisujjnyi vastagra nyújtom. Kiszaggatom, és zsírral kikent tepsibe teszem, 150 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 perc alatt megsütöm.
1 tojásfehérjét felverek, hozzáadok 12 dkg porcukrot, belecsepegtetek 3-4 csepp citromlevet, hogy szép fényes legyen.
Ha kihűltek a sütemények, a habglazúrral díszítem őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.