Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Forralj vizet egy lábasban, majd a gőz felett olvaszd meg a felkockázott csokit, majd add hozzá a szobahőmérsékletű vajat.
Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgát keverd habosra a cukorral.
Verd habbá a fehérjét, majd keverd a cukros tojássárgákhoz, végül óvatosan forgasd össze az olvasztott csokoládéval.
Vajazz ki egy tortaformát, majd öntsd bele a masszát, és tedd az előmelegített sütőbe 20 percre.
Közben reszeld le a maradék 10 dkg csokit. Melegítsd fel a tejszínt, és szórd bele a csokoládét. Kevergesd folyamatosan, míg felolvad. Ezután tedd gőz fölé, hogy meleg maradjon, és egy kicsit besűrűsödjön.
Vedd ki a csokitortát a sütőből, hagyd hűlni egy kicsit, majd öntsd rá a mázat. Langyosan kínáld, teszínhabbal akár.
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
ISTEN ÉLTESSE A MINDMEGETTÉT ÉS MINDEN OLVASÓJÁT A 10000. RECEPTTEL!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.