A tésztához a hozzávalókat - a lisztet, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a mézet - összegyúrjuk, majd 20 percet hűtőben pihentetjük.
Ezután fél cm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval (4 cm-es) köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőbe tesszük.
A tésztát addig sütjük még halvány barna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni.
A 4 db tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett kemény habbá verjük.
Veszünk egy korongot, arra óvatosan körkörös mozdulatokkal habzsákból nyomunk a tojáshabból, majd ráteszünk egy tészta korongot.
Mikor ezzel kész vagyunk, gőz felett a csokoládét felolvasztjuk az olajjal.
A mini ischlereket az olvasztott csokoládéban megforgatjuk, majd hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Megjegyzés
Sokan nem ismerik a tojáshabos változatot pedig nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.