Elkészítés: Dagasztóval összegyúrtam a tészta hozzávalóit, majd 10 egyforma cipót formáztam belőlük (ez olyan kisebb narancs nagyságú, nekem 12 dekás gombóckák lettek). Amíg a sós vajat kikevertem és a sütő melegedett, addig letakartam kelni őket egy tiszta konyharuhával. A sós vajhoz a vajat picit megmikróztam, hogy könnyen kikavarható legyenm ebbe kevertem a sót. Félretettem. Közben a sütőt 180 fokra állította (légkeveréses).
Az első cipócskából nagy és vékony kört formáztam nyújtófával, félretettem. Egy másikat is pont ekkorára nyújtottam, ezt megkentem 5 dkg sós vajjal, és ráfektetem a másik kört (tehát: tészta-vaj-tészta). Ezt 16 cikkre vágtam, mint a tortát, majd croissant formára tekergettem a kis háromszögeket úgy, hogy a hosszabb felénél kezdtem feltekerni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket olyan kétujjnyi távolságra, majd megkentem tojással, sajtot szórtam rá. Betettem az első adagot a sütőbe, közben a következőt készítettem elő. 5 tepsinyi lett. Pirulásig sütöttem mindegyiket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.