Elkészítés: Legelőször a krémhez a sűrített tejet egy befőttes üvegbe töltjük, és vízzel teli lábasba tesszük. 3 órán keresztül rotyogtatjuk, ez idő alatt karamellkrém lesz belőle. Ha elkészült, kihűtjük.
A tésztához összekeverjük a szódabikarbónát és az ecetet. Egy lábasban kikeverjük a margarint a mézzel és a cukorral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónás ecetet, és tovább keverjük. Ezt a keveréket rátesszük a gázra és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Addig keverjük, míg a teteje habos nem lesz és meg nem barnul. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverük a lisztet, és jól kidolgozzuk.
A tésztát 5 cipóra osztjuk, és egyenként fóliába tekerjük, meleg helyen pihentetjük 1 órát.
Pihentetés után mindegyiket kinyújtjuk, és 190 Celsius fokra melegített sütőben kb. 6 percig sütjük. Kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a tejjel és a cukorral a pudingot, majd kihűtjük. A kihűlt karamellkrémet habosra keverjük a margarinnal és a pudinggal, majd hozzáadjuk a mogyorót és a konyakot.
Ezzel a krémmel megkenjük a lapokat, de csak 4-et használunk fel belőle, az ötödiket félretesszük. Az a jó, ha jó vastagon van a krém, úgy lesz nagyon finom. Miután megkentük kívül-belül, rámorzsoljuk a félretett tésztalapot, és tehetünk még rá darált mogyorót is.
Hagyjuk összeérni az ízeket legalább 1 éjszakán át, de ne hűtőbe tegyük, hanem inkább a kamrába vagy más hűvös helyre, ahol nincs olyan hideg, mint a hűtőben, hogy a tészta meg tudja szívni magát a krémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.