Elkészítés: A piskótához a mogyorót serpenyőpen megpörköljük, kihűtjük. A tojásokat egy csipet sóval és a cukorral habosra keverjük, majd szép óvatosan a lisztet és a darált mogyorót hozzászitáljuk. Egy 24 centis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 160-180 fokon 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a formából kivesszük, a sütőpapírt lehúzzuk, majd a piskótát visszatesszük a formába, és a kávélikőrrel megcsepegtetjük.
A habhoz a csokoládét összetörjük, és 1,5 dl tejszínnel felolvasztjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral és a kávéporral, a chilivel és a fahéjjal habosra keverjük gőz fölött. Hozzáadjuk a megpuhult, kinyomkodott zselatint, kevergetve feloldjuk, majd hozzáadjuk a csokoládés masszához. Hideg vízfürdőben kihűtjük.
A maradék tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt csokis krémbe. Az elkészült habot a tortalapra simítjuk, és legalább 6 órát pihentetjük.
A mázhoz a csokit összetörjük, és vízgőz fölött felolvasztjuk a tejszínnel. A cukrot a kakaóporral és 1,4 dl vízzel felfőzzük, majd a tejszínnel elkevert csokihoz öntjük, és ezzel vonjuk be a tortát.
A gránátalmát félbevágjuk, a magokat kiszedjük, és ezzel hintjük meg a tortát tálaláskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.