A vajat alacsony hőfokon kis edényben olvasszuk fel, majd hagyjuk kissé kihűlni. A szilvát szűrőben jól csöpögtessük le.
Ezalatt a lisztet keverőedényben keverjük jól el a sütőporral. Tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. A hozzávalókból dagasztófejjel ellátott konyhai robotgéppel – először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton – készítsünk morzsát.
A tésztamorzsa kb. háromnegyed részét tegyük az előkészített formába, evőkanállal nyomkodjuk le, a szilvát osszuk el rajta.
A bevonathoz a tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel keverjük össze, öntsük a szilvára és szórjuk rá a megmaradt morzsát.
Tegyük előmelegített sütőbe (elektromos sütő: 180°C), a sütő rácsára és süssük kb. 45-50 percig.
A süteményt a formában a süteményrácson kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Ezután lazítsuk fel és vegyük le a forma oldalát. A süteményt a forma alján alján, a süteményrácson hagyjuk egészen kihűlni, majd helyezzük tortatálra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.