A melleket megtisztítjuk, a hártyákat, inakat levágjuk róla. Középen bevágjuk zsebesen (tehát nem vágjuk át). Kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. A petrezselyem zöldjét megmossuk, felaprítjuk. A kis mozzarellag olyókat kettévágjuk. A paradicsomot feldaraboljuk.
A töltelékhez a zsemlét a petrezselyemzölddel, a tojással, sóval, borssal, és zsemlemorzsával összekeverjük. A töltelék felét az egyik hús szeletre kenjük. Kirakjuk a felezett sajt golyókkal, paradicsom darabkákkal. A hús másik felét ráhajtjuk. Hústűvel összetűzzük. A másik darab húsnál is így járunk el.
A hőálló tál aljára teszünk egy kevés étolajat és egy kis vizet. Letakarjuk alufóliával. 220 fokra melegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Ekkor levesszük róla az alufóliát, Jól meglocsoljuk a tál alján lévő zsiradékkal és még 10 percre visszatesszük egy kicsit pirítani.
Amikor egy kicsit kihűlt, tetszőleges körettel tálaljuk. Most gerezdekre vágott burgonyát sütöttem ki mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.