Elkészítés: A felszeletelt húsról levágjuk a csontos részt, amiből csontlevest főzünk a zöldségekkel, fűszerezzük ízlés szerint (só, egészbors, kurkuma). Nem kell lassú tűzön, az íze a lényeg, a húshoz kell majd, kb. 1 liter mennyiségre van szükség. Közben a húst sózzuk, borsozzuk, fűszerezhetjük sült hús fűszerkeverékkel, majd jól bemustározzuk. Így hagyjuk állni kb. 30 percig.
Egy edényben pici olajat vagy zsírt hevítünk, rárakjuk a húst, szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a leszűrt csontlét, lefedjük, majd addig főzzük lassú tűzön, míg a hús megpuhul (nekem kb. 45 perc volt). Amikor kész, kivesszük a húst, majd a megmaradt lét tejföllel behabarjuk, 3-4 percig főzzük.
Köretnek szilva nagyságú krumplit előfőzünk sós vízben, leszűrjük, fűszerezzük, majd forró olajban ropogósra sütjük. A mártással meglocsolva tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.