Elkészítés: A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojást és a tejfölt. Ízesítjük sóval (nyersen sósabbnak kell érezni, sajnos nekem mindig sótlanul sikerül), majd alaposan összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rákenjük a lágy margarint. És most kezdődik egy fontos művelet ennél a pogácsánál: a tésztát összehajtogatjuk (két szélét behajtjuk, a másik két oldalról is a széleket ráhajtjuk, és nyújtófával kinyújtjuk, végül ismét összehajtjuk, ezt annyiszor ismételjük, ahányszor csak engedi - kb. 4-5 alkalommal ismételjük meg a műveletet). Ezután néhány órára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, de a legjobb, ha egy teljes éjszakára.
Majd elővesszük a nyers tésztát, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha nem szórunk a tetejére semmit, előtte bevagdossuk a tetejét. A pogácsákat (kb. 70 db lesz) megkenjük tojással, a tetejükre reszelt sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt tepsinként több adagban megsütjük a pogácsákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.