Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és 10 kanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a fél liter tejet 5 púpozott kanál grízzel megfőzzük, kihűlésig állandóan keverjük. 25 dkg vajat 30 dkg cukorral kikeverünk, majd 10 dkg diót adunk hozzá, összekeverjük a
tejbegrízzel is, és rákenjük a piskótalapra.
A mázhoz 5 dkg vajban 10 dkg étcsokoládét felolvasztunk, s a krém tetejére kenjük.
Ezután éles késsel tetszés szerinti nagyságúra felszeleteljük. Jó, ha az elkészítés után 1 órára hűtőbe tesszük,
és utána szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.