Elkészítés: A répatortához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. A tojássárgákat összekeverjük a sütőporral, a liszttel, a darált mogyoróval és a reszelt répával. Ízlés szerint fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjés egyveleget. Kilisztezett formában tűpróbáig sütjük 180 fokon. Majd hagyjuk kihűlni.
A narancshabhoz a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd kihűtjük. A zselatint feláztatjuk 1 dl forró vízben. A tejszínből közben habot verünk. A reszelt narancshéjat (én csak 2 narancs héját szoktam belereszelni, így nem lesz annyira kesernyés) beletesszük a tejszínhabba, a kihűlt zselatint is. Belefacsarjuk a narancsokat, majd összekevetjük az egészet, amíg szép sima habot kapunk.
A kihűlt tortát a formában hagyjuk, majd a tetejére öntjük a habot, hogy ott keményedjen meg. Kb. 3 óra múlva már szeletelhetjük is. :-)
Reszelt répacsíkokkal szoktam díszíteni a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.