Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, a fehérjét (az összeset !) pedig kemény habbá verjük.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját és a felvert tejszínt. Hozzáadjuk a narancslikőrt és a reszelt narancshéjat.
Üvegpoharakba kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, illetve kellő állagú legyen (lehetőség szerint néhány órát álljon a hűtőben).
A diót durvára aprítjuk, egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Egy sütőpaprírra kiöntjük. A serpenyőt tisztára törölve ugyanebben kevés karamellt készítünk cukorból és egy korty vízből. A folyékony karamellt a dióra csurgatjuk. Hagyjuk kidermedni, majd késsel vagy darálóval aprítjuk.
A zöldalmát apró kokákra vágjuk – héjával együtt!
Fogyasztás előtt a mousse tetéjét megszórjuk a friss zöldalmával és a dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.