Elkészítés: A piskótához most nem választom szét a tojásokat, hanem egy nagyobb tálba ütöm, és a cukorral, pici tejjel jó 10 percig keverem géppel. Ezután hozzáadom a száraz anyagokat: diót, kakaóport, lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm, majd kiveszem és hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, lehúzom a papírról, és 3 felé vágom.
A krémhez a darált diót egy kevés vízzel és cukorral felmelegítem addig, hogy a cukor elolvadjon, ízesítem rumaromával és fahéjjal, majd hagyom kihűlni. Belereszelem a narancshéjat és belefacsarom a levét is.
A tejszínt felverem a habfixálóval kemény habbá, egy másik tálban a mascarponét, a diós krémet és a felvert tejszínt összekeverem, hozzáadom a zselatin fixet, és géppel még habosítok rajta, készen is van.
A lapokat megkenem a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson, majd kevés darált dióval meghintem.
Hirtelen támadt ötlet: cukrot olvasztok egy kevéske olajjal, amikor szép világosbarna, akkor a vékonyra vágott narancsszeletekre csurgatom az olvadt cukrot, és ezt kínálom majd a süti mellé, a maradékot egy zsírpapírra csepegtetem, és ezt is a tetejére teszem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.