Elkészítés: A piskótához most nem választom szét a tojásokat, hanem egy nagyobb tálba ütöm, és a cukorral, pici tejjel jó 10 percig keverem géppel. Ezután hozzáadom a száraz anyagokat: diót, kakaóport, lisztet és sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm, majd kiveszem és hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, lehúzom a papírról, és 3 felé vágom.
A krémhez a darált diót egy kevés vízzel és cukorral felmelegítem addig, hogy a cukor elolvadjon, ízesítem rumaromával és fahéjjal, majd hagyom kihűlni. Belereszelem a narancshéjat és belefacsarom a levét is.
A tejszínt felverem a habfixálóval kemény habbá, egy másik tálban a mascarponét, a diós krémet és a felvert tejszínt összekeverem, hozzáadom a zselatin fixet, és géppel még habosítok rajta, készen is van.
A lapokat megkenem a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson, majd kevés darált dióval meghintem.
Hirtelen támadt ötlet: cukrot olvasztok egy kevéske olajjal, amikor szép világosbarna, akkor a vékonyra vágott narancsszeletekre csurgatom az olvadt cukrot, és ezt kínálom majd a süti mellé, a maradékot egy zsírpapírra csepegtetem, és ezt is a tetejére teszem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.