Elkészítés: A muffinokhoz a puha margarint habosra keverem a cukorral. Hozzáadom a tojássárgáját, és még egy kicsit felverem. Beleöntöm a tejet, összekeverem. Hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport és a mákot. Hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan összekeverem.
A kikent, kilisztezett muffinformákat kb. 3/4-ig megtöltöm, és 180 fokon (alul-felül sütés) kb. 22-25 percet sütöm.
A krémhez a A 2 db tojásfehérjét elkeverem a 7 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál vízzel. Elektromos habverővel kb. 2-3 percet verem, majd felrakom a vízgőz fölé, és további 12 percet verem. Közben még egyenként hozzáadom a maradék 2 evőkanál porcukrot. A masszának meg kell nagyobbodni és besűrűsödni. A maradék 4 evőkanál vízben feloldom az 1 kávéskanál citromsavat, és hozzáadom a felvert habhoz (egy kicsit lágyabb lesz tőle, de majd be fog sűrűsödni). Vízgőz fölött még további 5 percet verem, ameddig nem lesz megint sűrű. Hagyom kihűlni.
Ha kihűlt a krém, mindegyik muffinra rakok belőle 1-1 kanálnyit.
A mázhoz egy edényben, vízgőz fölött megolvasztom a csokit és az étolajat. Mikor a csokinak a fele elolvadt, lekapcsolom alatta a gázt, és addig keverem, ameddig a maradék is elolvad. Ez fontos, mert ha túlhevül a csoki, akkor kemény lesz, nem lesz folyékony! Miközben kenem a muffinra a csokit, a vízgőz fölött hagyom az edényt. Így a meglévő hő folyékonyan tartja a mázat.
Legalább 2 órára a hűtőbe rakom, hogy a csoki megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.