Elkészítés: A pörkölthöz a felaprított hagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát, majd a nyúlhúst, fehéredésig pároljuk, majd fűszerezzük. Kis folyadékot aláöntünk, és készre főzzük.
A körethez a sárgarépát külön megfőzzük. A főtt burgonyát megtörjük, összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a tojással, vágott petrezselyemmel, és apró gombócokat formázunk belőle.
Forró vízben a gombócokat kifőzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak össze. Az apróra vágott sárgarépával összekeverjük.
A gombócokat a pörkölt mellé kínáljuk!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.