A vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval egy lazább tésztát gyúrunk belőle. (Lehet, hogy kell még hozzá langyos vizet adni, hogy jól összeálljon. A lényeg, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk.) Letakarva kelesztjük 30 percet.
Ez idő alatt előkészítjük a feltéteket. A sonkát (vagy szalámit) felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk, a rukkolát megtiszítjuk, a sajtot lereszeljük.
A sűrített paradicsomhoz hozzákeverjük a pizza fűszerkeveréket.
Ha kész a tészta és a pizzakő is forró, kettészedjük a tésztát, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd az enyhén olajos sütőlemezre rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük ízlés szerint a feltéteket, és 25 perc alatt készre sütjük. A kisült pizzát friss rukkolával és parmezánnal megszórjuk.
Akár grillen, akár sütőben akarunk pizzakövön sütni, fontos, hogy ne legyen vizes (ha véletlen valaki a mosogatása mellett döntene, de ezt nem javaslom) és a hideg grillre, vagy sütőbe tegyük, hogy egyszerre melegedjenek fel. Ebből az adag tésztából én két 32 cm-es kör alakú pizzát, vagy egy nagy sütőlemeznyi pizzát szoktam sütni. További képekért keresd a Fünfkitchent instagramon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.