Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Forraljunk vizet egy lábasban, majd a gőz fölött olvasszuk meg a felkockázott csokit, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat.
3. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgát keverjük habosra a cukorral.
4. Verjük habbá a fehérjét, majd keverjük a cukros tojássárgákhoz, végül óvatosan elegyítsük az olvasztott csokoládéval.
5. Vajazzunk ki egy tortaformát, majd öntsük bele a masszát, és tegyük az előmelegített sütőbe 20 percre.
6. Amíg sül, a mázhoz reszeljük le a maradék 10 dkg csokit. Melegítsük föl a tejszínt, szórjuk bele csokoládét. Kevergessük folyamatosan, míg felolvad. Ezután tegyük gőz fölé, hogy meleg maradjon, és egy kicsit besűrűsödjön.
7. Vegyük ki a csokitortát a sütőből, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd öntsük rá a mázat. Langyosan kínáljuk, esetleg egy gombóc vaníliafagylattal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.