Elkészítés: A karajt 2 liter vízben feltesszük főni, majd belerakjuk a megtisztított, egészben hagyott sárgarépát, gyökeret, zellert, a vöröshagymát héjasan, a szemes borsot és 1 evőkanálnyi sót.
Amikor a zöldségek megfőttek, kiszedjük egy tányérba.
Kicsit később már a hús is megpuhul, és azt is kivesszük a levesből, amibe beletesszük a megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát, a lecsurgatott zöldbabot és a babérlevelet. Ezek kb. 15 perc alatt megfőnek.
Közben az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk. Levéve a tűzről néhány perc múlva 1 dl hideg vízzel felengedve és a tejfölt beleöntve alaposan elkeverjük, és az egészet beleöntjük a levesbe, s összerottyantjuk.
A kiszedett sárgarépát és gyökeret felkarikázva, a húst a csontról lefejtve, kis kockákra darabolva tálba tesszük, és ráöntjük a forró levest.
Citromlével savanyítjuk, a tetejét pedig meghintjük az összevágott petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.