Elkészítés: 12 tojásból piskótát sütünk, 20 dkg cukorral, 20 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját a cukorral és a sütőporos lisztel összekeverjük, végül beleforgatjuk óvatosan a habot.
Kilisztezett formában megsütjük, kb. 160 °C-on.
A krémhez 5 dl tejből 1 csomag vaníliás pudinggal, 4 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a mazsolával krémet főzünk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint úgy, hogy előtte leáztattuk, majd mikróban folyósra melegítettük. 2,5 dl tejszínt keményre felverünk, és a zselatinos krémet lazán beleforgatjuk.
Kapcsos tortaformában összerakjuk a tortát úgy, hogy maradjon egy kevés krém a tetejére is. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A tortakarimát, ha kellőképpen megdermedt a krém, óvatosan levesszük.
A maradék 2,5 dl tejszínt felverjük, a tortát bevonjuk vele, majd a maradékot habzsákba töltjük, és a tortát kidíszítjük. Én a tetejére gyümölcsöket raktam, majd leöntöttem zselatinnal. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.