Elkészítés: 1 margarint, 5 dkg zsírt, 3 tojás sárgáját, 3 kanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot egy tálban fél óráig kavarunk. Hozzáadunk 80 dkg sima lisztet, 3 dl tejet, 30 dkg porcukrot, 1 sütőport. Ezt jól összegyúrjuk, és 1-2 óráig pihentetjük. Elnyújtjuk, és kisebb szaggatóval kiszaggatjuk. Egyforma gombócokká sodorjuk (a gombóc kb. 2 Ft-os nagyságú legyen.) A tepsibe ritkán rakjuk, világosra sütjük és melegen a lapos alját kikaparjuk. A kikapart tésztát összetörjük, és baracklekvárral, rummal, kevés tejjel, 2 dkg kakaóval, 25 dkg darált dióval, 1 vajjal és 10 dkg porcukorral összekavarjuk. Megtöltjük a tésztát, majd összeragasztjuk. Színezett tojásfehérjével megkenjük és kristálycukorban megforgatjuk.
Puszpánggal díszítem. (Egy adagból kb. 60 db van.) A festékből pirinkó kell!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.