Előkészítés: Kikenjük kevés margarinnal a tortaformát. Ha csak egész kekszünk van, morzsásra összetörjük.
Elkészítés:
1. A margarint felolvasztjuk, összedolgozzuk a kekszmorzsával, egy csipet sóval, belenyomkodjuk a forma aljába, és hidegre tesszük.
2. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk, és állni hagyjuk. A barackot lecsepegtetjük, 125 ml levet felfogunk. Ebből 1 dl levet, a Mascarponét, a kefirt, 7,5 dkg cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot összedolgozzuk. A zselatinra öntjük a maradék 25 ml baracklevet, felforraljuk, elkeverjük kevés krémmel, majd visszaöntjük az egész krémbe, és alaposan összedolgozzuk.
3. A krém felét a formába simítjuk, és 10 percre betesszük a hűtőbe. Ezután 2 fél barack kivételével a többit elfelezzük, ráborítjuk a krémre. A maradék krémet átkeverjük, és a barackokra simítjuk. A tortát egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
4. Másnap kivesszük a hűtőből, és 10 percig állni hagyjuk. A tortabevonó zselét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük a maradék cukorral és a baracklével. A zselét a tortára öntjük, és kb. 30 percre hidegre tesszük.
5. A félretett barackokat kis gerezdekre vágjuk, a szeletek helyét kijelölve feldíszítjük vele a torta tetejét, és szeletelve kínáljuk.
Személyes hozzáfűzés: Szerintem babapiskóta morzsából készítve a legfinomabb. A tortaformát érdemes sütőpapírral kibélelni, hogy könnyebben kivehető legyen a torta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.