Elkészítése: Az őzgerincet éles késsel megtisztítjuk a hártyájától. A filéket a csontról lefejtjük, és tíz egyenlő részre vágjuk. Húsverővel kissé meglapítjuk, gyengén besózzuk, és borsozzuk. A fehér kenyérből az őzszeletkékkel egyenlő nagyságú és mennyiségű szeletkéket vágunk, és forró zsírban megpirítjuk. Ugyanabban a zsírban félig megsütjük az őzszeletkéket, utána a megtisztított gombafejeket tányérra helyezzük, és meleg helyen tarjuk. Abban a serpenyőben, amelyben az őz sült, beleöntjük a bort és a brandyt. Kissé forraljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a törött borsot. Még néhány percig forraljuk, majd megsűrítjük két dekányi vajjal összegyúrt liszttel, még egyszer felforraljuk, közben habverővel simára keverjük. Ezután langyos helyen tartjuk, citromlével ízesítjük, végül beletördeljük a megmaradt vajat. A tál közepére borítjuk a közben puhára párolt rizst, erre helyezzük a pirított kenyér- majd őzszeleteket, a tetejére egy-egy gombafejet, és leöntjük a mártással. Végül megszórjuk a megtisztított, finomra vágott petrezselyemzöldjével.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.