Elkészítése: Az őzgerincet éles késsel megtisztítjuk a hártyájától. A filéket a csontról lefejtjük, és tíz egyenlő részre vágjuk. Húsverővel kissé meglapítjuk, gyengén besózzuk, és borsozzuk. A fehér kenyérből az őzszeletkékkel egyenlő nagyságú és mennyiségű szeletkéket vágunk, és forró zsírban megpirítjuk. Ugyanabban a zsírban félig megsütjük az őzszeletkéket, utána a megtisztított gombafejeket tányérra helyezzük, és meleg helyen tarjuk. Abban a serpenyőben, amelyben az őz sült, beleöntjük a bort és a brandyt. Kissé forraljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a törött borsot. Még néhány percig forraljuk, majd megsűrítjük két dekányi vajjal összegyúrt liszttel, még egyszer felforraljuk, közben habverővel simára keverjük. Ezután langyos helyen tartjuk, citromlével ízesítjük, végül beletördeljük a megmaradt vajat. A tál közepére borítjuk a közben puhára párolt rizst, erre helyezzük a pirított kenyér- majd őzszeleteket, a tetejére egy-egy gombafejet, és leöntjük a mártással. Végül megszórjuk a megtisztított, finomra vágott petrezselyemzöldjével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.