Előkészítés: Ha a hal bőrős, akkor lebőrözzük, és felszeleteljük. A mustárt és a petrezselymet összekeverjük, bekenjük vele a halat, és a hűtőben pihentetjük egy napot. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk.
Elkészítés: Másnap a zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A répát, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsákra szedjük. Minden zöldséget megfőzünk sós forró vízben, ügyelve arra, nehogy szétfőjenek. Amikor megfőttek, vajon átforgatjuk, és megsózzuk. Ezt adjuk majd a hal mellé. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és lekenjük a felvert tojással. A sütőben pirosra sütjük.
A fehérboros, bazsalikomos mártás
A krémsajtot összeforraljuk a tejszínnel, a borral és a bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal. A halat megsózzuk, és kevés olajban kíméletesen megsütjük, majd rátesszük a kisült tésztára. Mellétesszük a zöldségeket és a mártást, tálaláskor szeletelt citrommal díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 564 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.