Előkészítés: A húst lehártyázzuk, a faggyúját leszedjük. A hagymát megtisztítjuk, és karikákra szeljük. A pácléhez valókat nagy műanyag zacskóban összekeverjük, a húst belecsúsztatjuk, a nyílást összezárjuk. A zacskót tálba fektetjük, és 2–3 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: A sütőt 180 Cº fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A húst a pácléből kiemeljük, papírtörülközővel leitatjuk. A páclevet átszűrjük, 1 deciliternyit a mártáshoz félreteszünk, a maradékot felforraljuk, ezzel locsolgatjuk majd a húst. Felforrósítjuk a vajat vagy a margarint, a húst körös-körül pirosra sütjük benne, sóval, borssal bedörzsöljük, és tűzálló tálra fektetjük. A tálat letakarjuk, és a sütőben másfél-két órán keresztül puhítjuk. Közben a megforrósított páclével időnként meglocsoljuk. Ha a hús puha, deszkára kiemeljük, és alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. A mártáshoz a visszamaradt pecsenyelevet a félretett 1 dl páclével és 3 dl vízzel összekeverjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és fedő nélkül, erős tűzön kb. 2 deciliternyire beforraljuk. A tejszínt belekeverjük, megborsozzuk, és ha kell, utána sózzuk. A keményítőt egy kevés páclével simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a dzsemet. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve, áfonyadzsemmel, sült gombával, burgonyával és főtt zöldfélével kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.