Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Pácolt pecsenye tejszínmártással recept
recept
Mester

Pácolt pecsenye tejszínmártással

120 perc
4 adag
Átlagos
5
2004. 12. 14.

Elkészítés

Előkészítés: A húst lehártyázzuk, a faggyúját leszedjük. A hagymát megtisztítjuk, és karikákra szeljük. A pácléhez valókat nagy műanyag zacskóban összekeverjük, a húst belecsúsztatjuk, a nyílást összezárjuk. A zacskót tálba fektetjük, és 2–3 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: A sütőt 180 Cº fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A húst a pácléből kiemeljük, papírtörülközővel leitatjuk. A páclevet átszűrjük, 1 deciliternyit a mártáshoz félreteszünk, a maradékot felforraljuk, ezzel locsolgatjuk majd a húst. Felforrósítjuk a vajat vagy a margarint, a húst körös-körül pirosra sütjük benne, sóval, borssal bedörzsöljük, és tűzálló tálra fektetjük. A tálat letakarjuk, és a sütőben másfél-két órán keresztül puhítjuk. Közben a megforrósított páclével időnként meglocsoljuk. Ha a hús puha, deszkára kiemeljük, és alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. A mártáshoz a visszamaradt pecsenyelevet a félretett 1 dl páclével és 3 dl vízzel összekeverjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és fedő nélkül, erős tűzön kb. 2 deciliternyire beforraljuk. A tejszínt belekeverjük, megborsozzuk, és ha kell, utána sózzuk. A keményítőt egy kevés páclével simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a dzsemet. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve, áfonyadzsemmel, sült gombával, burgonyával és főtt zöldfélével kínáljuk.

Megjegyzés
Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: 2–3 nap múlva 1 adag: 804 kcal

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.