Előkészítés: A húst megmossuk, megtisztítjuk, négy szeletet vágunk belőle, és a szeleteket felszúrjuk. Vékony csíkokra vágjuk a szalámit, az olajbogyókat pedig durvára, és keveréküket betöltjük a húsokba. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, elkeverjük a paprikakrémmel, az olajjal, és bekenjük vele a húsokat. Jól záródó edénybe tesszük, és hűtőben 1-2 napig érleljük.
Elkészítés: Fogyasztás előtt kíméletesen, legalább 15 percig sütjük, hogy átsüljön a hús, de ügyeljünk, nehogy kiszáradjon. Sózni nem szükséges. Elkészítjük a ragut. Ha a készítés módja engedi, akkor a hús mellett, ha nem, akkor külön serpenyőben, de lehet szeletekben, rácson is elkészíteni, ez esetben másként kell darabolni. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Apró kockára daraboljuk a szalonnát, feltesszük pirítani, majd rátesszük a hagymát, és összepirítjuk. Megmossuk, cikkekre vágjuk a paradicsomot, a szalonnára tesszük a petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, a ragut megsózzuk, megborsozzuk, majd a felszeletelt hússal tálaljuk. Adhatunk mellé rizst, burgonyát, savanyúságot is – tetszőlegesen.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 nap múlva
1 adag: 642 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.