Előkészítés: A húst megmossuk, megtisztítjuk, négy szeletet vágunk belőle, és a szeleteket felszúrjuk. Vékony csíkokra vágjuk a szalámit, az olajbogyókat pedig durvára, és keveréküket betöltjük a húsokba. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, elkeverjük a paprikakrémmel, az olajjal, és bekenjük vele a húsokat. Jól záródó edénybe tesszük, és hűtőben 1-2 napig érleljük.
Elkészítés: Fogyasztás előtt kíméletesen, legalább 15 percig sütjük, hogy átsüljön a hús, de ügyeljünk, nehogy kiszáradjon. Sózni nem szükséges. Elkészítjük a ragut. Ha a készítés módja engedi, akkor a hús mellett, ha nem, akkor külön serpenyőben, de lehet szeletekben, rácson is elkészíteni, ez esetben másként kell darabolni. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Apró kockára daraboljuk a szalonnát, feltesszük pirítani, majd rátesszük a hagymát, és összepirítjuk. Megmossuk, cikkekre vágjuk a paradicsomot, a szalonnára tesszük a petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, a ragut megsózzuk, megborsozzuk, majd a felszeletelt hússal tálaljuk. Adhatunk mellé rizst, burgonyát, savanyúságot is – tetszőlegesen.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 nap múlva
1 adag: 642 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.