Elkészítés: A padlizsánt - még egy fél órával azelőtt, hogy elkezdeném - összevágom és besózom. Ezt más receptek is hangsúlyozzák, mert így a keserű levét kiereszti.
A vöröshagymát is összevágom apróra. A hagymát olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a padlizsánt is. Én majd egy órán keresztül pároltam, hogy az állaga minél pürésebb legyen, de botmixerrel is lehet pürésíteni. Közben a fekete- és fehérborsot is hozzáadom, és együtt párolom.
Ha már eléggé pürés, leveszem a tűzről, és hozzáadom a fokhagymát, majd a tejfölt ízlés szerint (szelídíti az ízét). Ezután ízlés szerint citromlevet csöpögtetek bele (pikánsabbá teszi), és egy kis pirospaprikát adok hozzá a színe kedvéért, de elhagyható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.