Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Padlizsánkrém - Saci módra recept
recept
Mester

Padlizsánkrém - Saci módra

0 perc
0 adag
Olcsó
4.3
2002. 02. 06.

Elkészítés

Elkészítése: A padlizsánokat villával megszurkálom, körbe-körbe mindenhol (kb. kétujjnyi
távolsággal a szurkálások között). Beteszem a sütőbe, és minden oldalát addig sütöm, míg megfeketedik (a szó szoros értelmében megégetem, de vigyázok, hogy ne száradjon ki). Mikor
megsült, kiveszem és kihűtöm. Ezután óvatosan lehúzom az égett bőrt és a
masszát egy plasztik vagy üvegtálba teszem. Az égett bőréről lekaparom a még rajta lévő masszát (ez fontos, mert ez adja az ízét). Ezt a masszát
vágódeszkára teszem és plasztik vagy fa késsel péppé dolgozom. (Fontos, hogy fém ne érjen hozzá, mert megfeketedik.) A péppé dolgozott masszát visszateszem a tálba és hozzáadom a nagyon apróra vágott hagymát, megsózom, megborsozom, paprikázom és hozzáadom az ecetet és az olajat. Addig kavarom fakanállal, amíg homogén nem lesz. Ekkor hozzáadom a majonézt. Ezt jól belekeverem és jégszekrényben tárolom másnapig. Ekkor már finom.

Megjegyzés
Azért csak másnap fogyasztva az igazi, mert akkorra az ízek jól összeérnek. A receptet Saci küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.3 / 5

18 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.