Elkészítése: A padlizsánokat villával megszurkálom, körbe-körbe mindenhol (kb. kétujjnyi
távolsággal a szurkálások között). Beteszem a sütőbe, és minden oldalát addig sütöm, míg megfeketedik (a szó szoros értelmében megégetem, de vigyázok, hogy ne száradjon ki). Mikor
megsült, kiveszem és kihűtöm. Ezután óvatosan lehúzom az égett bőrt és a
masszát egy plasztik vagy üvegtálba teszem. Az égett bőréről lekaparom a még rajta lévő masszát (ez fontos, mert ez adja az ízét). Ezt a masszát
vágódeszkára teszem és plasztik vagy fa késsel péppé dolgozom. (Fontos, hogy fém ne érjen hozzá, mert megfeketedik.) A péppé dolgozott masszát visszateszem a tálba és hozzáadom a nagyon apróra vágott hagymát, megsózom, megborsozom, paprikázom és hozzáadom az ecetet és az olajat. Addig kavarom fakanállal, amíg homogén nem lesz. Ekkor hozzáadom a majonézt. Ezt jól belekeverem és jégszekrényben tárolom másnapig. Ekkor már finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.