Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a húsukat késheggyel mélyen bekockázzuk. Besózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd bő vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk. Vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, jól előmelegített sütőben puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A petrezselyem zöldjét a vöröshagymával apróra vágjuk (6 petrezselyemlevelet félreteszünk).
A padlizsánok lágy belsejét turmixedénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet, fél kávéskanál sót, ízlést szerint őrölt borsot, az átszűrt citromlevet és az étolajat. Összeturmixoljuk, végül beledolgozzuk a majonézt is.
A megmosott, szárazra törölt paprikák kalapját levágjuk, a magokat-ereket a belsejéből eltávolítjuk, és megtöltjük a padlizsánkrémmel. A kalapkákat visszatesszük a megtöltött paprikákra, és 1-1 petrezselyemlevéllel díszítjük. Fogyasztásig hideg helyre tesszük.
Tálaláskor pirított kenyeret vagy kiflikarikákat adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.