Elkészítés: A kissebb (kb. öklömnyi) padlizsánt megmossuk, zöldjét levágjuk, előbb vékonyan felszeleteljük, majd apróbb kockákra vágjuk, hogy könnyen puhuljon. Panírozásnál maradt tojásba (kb 1- 1,5 tojás) belekeverjük, de ha ebédre például rántott karfiol volt, akkor annak a főtt alját is belevariálhatjuk. Egy gerezd fokhagymát belenyomunk, sóval, borssal, fűszerekkel ízesítjük. Majd zsemlemorzsával szintén összekeverjük. Először ne sokat, hagyjuk, hogy szívja meg magát a morzsa, és ha még kívánja, akkor adhatunk hozzá. Akkor jó, ha már nem masszás, hanem éppen elkezdene morzsálódni. Vizes kézzel kis pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.